luni, 28 iunie 2010

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos

1. Spalatul pe dinti. Sanatatea danturii este importanta pentru intreg organismul. Lipsa unei igiene orale va favoriza aparitia cariilor si a infectiilor si ulterior va duce la producerea unor boli grave precum: afectiunile cardiovasculare, gastrita si ulcerul, sinuzitele etc. De asemenea, aspectul neplacut al dintilor si respiratia urat mirositoare sunt adesea motive de neincredere in sine si de izolare fata de cei din jur.


2. Dusul zilnic. Indiferent de anotimp, dusul zilnic trebuie sa fie un obicei obligatoriu. Pe langa faptul ca iti cureti pielea de celulele moarte, aceasta va deveni mai catifelata si isi va regasi tonicitatea. In perioada verii, finalizeaza dusul cu apa cat suporti de rece pentru a imbunatati circulatia sangvina. Sangele are rolul important de a transporta elementele nutritive in tot corpul.


3. Apa. Consumul de apa este vital pentru organism. Mai ales in perioada sezonul calduros, lipsa apei in organism duce la aparitia unor tulburari de sanatate, de la ameteala si lesin, pana la scaderea tensiunii arteriale si tulburari neurologice.


Restul intr-un viitor articol.

miercuri, 23 iunie 2010

Nu uita de activitatile fizice!

Practicarea regulata a unei activitati fizice poate fi un lucru usor de facut, mai ales daca exploatezi oportunitatile zilnice care se ivesc in jurul tau:


  • Foloseste scarile - atat pentru urcat, cat si pentru coborat - in locul liftului. Incepi cu cate un etaj si mareste gradat.

  • Parcheaza cateva blocuri mai departe de serviciu sau de magazinele de unde iti faci de obicei cumparaturile si mergi restul drumului pe jos. Daca folosesti mijloacele de transport in comun coboara cu o statie sau doua inainte de locul in care cobori de obicei si deplaseaza-te pe jos pana la destinatia dorita.

  • In loc sa mananci un desert bogat in grasimi si colesterol, opteaza pentru o plimbare rapida prin imprejurimi.

  • Munca prin gospodarie, precum aspiratul, arde caloriile.

  • Nu uita de exercitii in timp ce te uiti la televizor: ridica greutati, pedaleaza la bicicleta sau fa exercitii usoare.

  • In timpul zilei acorda-ti cateva minute de destindere. Ridica-te de pe scaun, intinde-te, oferind muschilor si mintii ocazia de a se relaxa. 
  • vineri, 18 iunie 2010

    Elimina sarea!

    Poti preveni si controla tensiunea arteriala, renuntand la sarea de bucatarie si la toti compusii pe baza de sodiu. Iata cateva sfaturi privind modalitatile de eliminare treptata a sarii:

    Foloseste alimentele cu o cantitate redusa de sodiu sau produsele nesarate precum legumele si cerealele.
    Cand gatesti fii "picanta" si nu "sarata"! Foloseste condimentele picante, verdeturile (marar, patrunjel, telina, cimbru, busuioc, oregano), lamaia, vinul si otetul. Fii creativa!
    Nu aduce solnita cu sare la masa. Incearca sa umpli solnita cu un condiment picant.

    Opteaza pentru carnea slaba si proaspata, renuntand la carnea conservata si la cea afumata.
    Renunta la carnea tratata (precum sunca si costita), la alimentele conservate in saramura (precum maslinele si muraturile) si la condimente de tipul mustarului, ketch-up-ului si sosului barbeque. Limiteaza-te la variantele lor mai scazute in sodiu precum sosul de soia.

    Pentru a elimina din cantitatea de sodiu, clateste bine cu apa alimentele din conserve.
    Substituentii sarii au un continut bogat de potasiu care poate dauna persoanelor care se confrunta cu anumite probleme de sanatate. Inainte de a inlocui sarea, cere sfatul unui medic specialist. 

    miercuri, 16 iunie 2010

    Mananca sanatos

    Sanatatea inimii tale este in conexiune directa cu alimentele pe care le consumi. Pentru diversificarea unei alimentatii sanatoase urmeaza sfaturile de mai jos:

    Alege din marea paleta a produselor alimentele ce au la baza germenii de grau.
    Opteaza zilnic pentru fructe si legume diferite.
    Alege o dieta scazuta in grasimi saturate si colesterol.
    Alege sucurile naturale si biscuitii nutritivi pentru a iti potoli nevoia de dulce.
    Renunta la utilizarea sarii de bucatarie.
    In cazul in care consumi bauturi alcoolice, trebuie sa o faci moderat.
    Lupta pentru a atinge o greutate corporala corespunzatoare inaltimii si varstei pe care le ai.
    Nu lasa sa treaca o zi fara a face exercitii fizice.

    In cazul in care ai probleme privind nivelul ridicat al colesterolului sau daca esti predispusa hipertensiunii arteriale este recomandabil sa consulti un nutritionist. Acesta iti va intocmi o dieta nutritionala, determinand nivelul caloric rezonabil. Astfel, vei fi ajutata sa mananci sanatos, prevenind afectiunile cardiovasculare la care esti predispusa. Nutritionistul iti va urmari progresul, incurajandu-te sa nu renunti. 

    vineri, 11 iunie 2010

    Tendinte in manichiura 2010

    Manichiura este un detaliu foarte important. Acasa, la serviciu, la intalnirile cu prietenii, la petreceri, manichiura va spune intotdeauna ceva despre tine. Unghiile sunt cartea de vizita a unei persoane. Atunci cand dam mana cu cineva sau cand gesticulam, unghiile sunt primele care ies in evidenta.



    In 2010 tendintele in manichiura sunt cat se poate de diverse, potrivite fiecarei femei. Anul acesta se pune foarte mult accentul pe manichiura naturala, s-a renuntat la unghiile lungi si toata atentia s-a indreptat catre manichiura french.
    Se poarta unghiile cu o forma cat mai apropiata de cea naturala. In ceea ce priveste lungimea acestora se poarta unghiile nu foarte lungi, care depasesc doar foarte putin varful degetului.
    Culoarea se alege in functie de dimensiunea unghiilor. Pentru cele scurte de exemplu, se poate aplica si un lac inchis la culoare.
    Tonurile reci sunt in tendinte in 2010. Printre acestea se numara indigo, gri, negru, albastru marin. Tonurile calde isi pastreaza insa si ele locul in top. Optand pentru rosu, roz sau bej, cu siguranta nu vei da gres.
    Daca ai o slabiciune pentru unghiile lungi, ai grija sa alegi o culoare deschisa de lac.
    De evitat in anul 2010 sunt unghiile false. Aceasta tendinta, adoptata de cat mai multe femei in ultimul timp, nu este una buna pentru unghiile naturale.

    duminică, 6 iunie 2010

    Totul despre buze

    Buzele sunt una dintre partile fetei care pot redefini aproape instantaneu un chip, conferindu-i parca o alta personalitate. Poti face orice experiment, in ceea ce priveste machiajul, pentru ca este o zona care se demachiaza foarte repede si usor, pentru a o lua de la capat imediat dupa aceea. Stralucitoare sau mate, cu aspect umed sau opac, subtile sau indraznete. Inainte de orice insa, nu uita o regula esentiala pentru a-ti mentine buzele frumoase: traieste-ti viata incruntandu-te cat mai putin si zambind cat mai mult.


    Ai grija ca in fiecare dimineata sa aplici pe buze un strat de balsam protector, chiar daca nu ai intentia sa te fardezi in ziua respectiva. Recomandarea aceasta este cu atat mai importanta in anotimpul rece, cand buzele se usuca mai usor. In cazul in care acest lucru se intampla totusi, poti recurge la o metoda foarte simpla si eficienta de exfoliere: dupa ce te-ai spalat pe dinti, maseaza-ti buzele cu periuta. Ai grija ca miscarile sa fie cat mai lente posibil. Buzele vor capata imediat un aspect stralucitor si sanatos, iar acum poti aplica orice tip de ruj.