joi, 29 iulie 2010

Un corp sanatos !!!

1. Pastrati o gandire pozitiva
2. Reduceti stresul
Cu totii simtim stresul, dar daca vrem sa avem un corp sanatos trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a il reduce cat mai mult posibil.
3. Nu fumati
Daca fumati, renuntati. Daca nu fumati, nu va apucati. Cu totii stim ca fumatul nu este sanatos si ca acesta conduce catre probleme grave.
4. Evitati consumul excesiv de alcool
Nu spune nimeni sa nu beti alcool. De fapt, au existat studii care au scos la iveala faptul ca o cantitate mica de alcool, precum un pahar de vin poate fi folositor pentru corp. 
5. Luati antioxidanti
Antioxidantii precum vitamina E sau vitamina C asigura protectie impotriva radicalilor liberi care conduc spre boli precum cancer, artrita, etc. Fa din a lua antioxidanti un obicei zilnic. 
6. Protejati-va de razele soarelui
Razele soarelui pot fi daunatoare pielii daca o expuneti prea mult. Atunci cand stati in soare pentru o perioada mai lunga asigurati-va ca folositi o crema buna pentru protectia solara cu SPF-ul cuprins intre 15 si 30

luni, 19 iulie 2010

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos-partea a 3-a

7. Fructele si legumele. Indispensabile vietii umane, vitaminele sunt componente necesare alimentatiei zilnice. Un bun echilibru nutritional este format dintr-un aport zilnic de vitamine si minerale, care se gasesc intr-o cantitate foarte mare in fructe si legume. Consumate sub orice forma, fructele si legumele contin nutrienti esentiali similari, care au rolul de a oferi organismului energia necesara pentru a functiona in parametrii optimi.


8. Hidratarea pielii. Pielea este un invelis care intra in contact permanent cu mediul inconjurator. Ea constituie bariera impotriva produselor toxice, a impuritatilor si a altor substante care pot face rau organismului. Daca bariera cutanata este slabita, in timp se rupe, iar derma devine mai vulnerabila la agresiunile exterioare. Scopul hidratarii este acela de a intari aceasta patura prin impiedicarea uscarii si implicit a intrarii corpilor straini daunatori.
9. Imbracaminte si incaltaminte adecvata. In functie de temperatura de afara, este bine sa-ti alegi hainele potrivite. In sezonul rece, este bine sa optezi pentru haine din bumbac, impermeabile, in timp ce in anotimpul calduros este bine sa tii cont de avertismentele medicilor si sa porti haine subtiri, din materiale fluide si in culori deschise. De asemenea, incaltamintea trebuie aleasa cu grija cand vine vorba de sanatatea picioarelor tale, de aceea trebuie sa ai grija sa optezi pentru pantofi comozi, care iti lasa pielea sa respire.


10. Activitati relaxante. In fiecare zi esti supus/a stresului. Insa, pentru a-l combate nu ai nevoie de o suma considerabila de bani, ci doar de cateva metode care sa-ti aduca starea de buna dispozitie, pentru a petrece sfarsitul de zi sau week-end-ul intr-un mod cat se poate de placut: citeste o carte, asculta muzica preferata, vizioneaza un film, mergi in parc cu prietenii, ia cursuri de pictat, dans sau chitara etc.

joi, 15 iulie 2010

Cum sa ne epilam ...

Epilatul cu lama de ras


Este un procedeu simplu si destul de ieftin. Parul este indepartat repede dar va creste la fel de repede iar firul va fi mult mai gros. Daca totusi recurgeti la o astfel de metoda fiti foarte atente la urmatoarele aspecte: 



  • umeziti bine pielea si aplicati un strat uniform de spuma de ras









  • clatiti bine dupa si aplicati o crema hidratanta









  • utilizati o lama noua la fiecare epilare si nu o imprumutati niciodata unei alte persoane









  • in cazul in care apar iritatii spalati-va cu un sapun cu actiune antibacteriana







  • Epilatul folosind o crema depilatoare


    Indeparteaza firul de par prin retezare dar lasa pielea mai catifelata. Parul va creste la fel de repede ca si in cazul folosirii lamei. De obicei cremele trebuie testate pe o suprafata mica de piele pentru a preveni posibilele alergii la unele substante din compozitia lor. Crema se aplica in sensul cresterii firului de par si se indeparteaza dupa un anumit interval de timp ( in functie de zona in care o folosim). Nu trebuie sa depasiti timpul mentionat pe ambalaj, deorece pot aparea iritatii. Mai nou cremele depilatoare sunt prevazute cu un dispozitiv din plastic care va ajuta sa va indepartati mult mai usor crema. Dupa epilare spalati foarte bine pielea cu apa calduta si aplicati gelul special de dupa epilare. Daca nu aveti acest gel folositi o crema hidratanta.


    Metode de lunga durata si putin mai costisitoare:

    Epilatul cu ceara


    Dupa parerea multora este cea mai buna metoda. Nu este nici forte scumpa si va veti putea bucura de finetea pielii cateva saptamani. Ceara se aplica la o temperatura ridicata, dar nu mai mult decat puteti suporta, in sensul cresterii firului de par, si se indeparteaza prin tragerea fasiei de ceara in sens invers cresterii firului de par. Daca aveti destula dexteritate puteti face aceasta operatie acasa, daca nu apelati la un salon cosmetic. Dupa cum bine stiti epilatul cu ceara presupune smulgerea firelor de par si astfel parul va creste mult mai greu decat in cazul primelor doua metode. Este necesara de asemenea o hidratare a pielii dupa epilare. Metoda este mai dureroasa insa mult mai eficienta si merita efortul.


    Epilatul cu ajutorul epilatorului


    Este o metoda foarte eficienta si poate fi facuta cu usurinta acasa. Nu trebuie decat sa va procurati un epilator si sa suportati durerea pentru ca acest gen de epilare este un pic mai dureros. Firul de par este smuls din radacina deci epilarea este de lnga durata.


    Epilarea definitiva


    Este cea mai moderna tehnica de epilare. Intr-un anumit numar de sedinte care se pot intinde pe o perioada de pana la 6 luni, veti scapa definitiv de problema parului nedorit. Este un procedeu destul de scump si necesita o atentie sporita din partea dumneavoastra in ceea ce priveste expunerea la soare. Cele mai multe centre de infrumusetare percep un pret de 10 euro/5 cm patrati de piele epilata iar pentru a scapa de aceasta problema a epilatului sunt necesare intre 5 si 8 sedinte. Facand un calcul simplu pentru a alege o astfel de metoda aveti nevoie de ceva banuti. Inainte si dupa epilarea cu laser nu trebuie sa va expuneti la soare, de aceea cele mai multe apeleaza la metoda epilarii definitive in timpul iernii. Epilarea se poate face pentru toate zonele ( fata, maini, picioare, zona axilara, zona inghinala). Daca sunteti dispuse sa cheltuiti o suma frumusica de bani eu va recomand sa apelati cu toata increderea la epilarea definitiva. Chiar daca mai apar cateva fire ele sunt foarte fine si subtiri. Merita sa incercati metoda epilarii definitive cu laser sau prin electroliza. Epilarea folosind electroliza este destul de dureroasa, pe cand cea cu laser este fara durere.

    duminică, 11 iulie 2010

    10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos-partea a 2-a

    4. Trei mese principale. Corpul uman are nevoie zilnic de calorii pentru activitatile pe care le desfasoara. Mihaela Bilic, autoarea cartii „Traiesc, deci ma abtin”, recomanda ca fiecare persoana sa aiba trei mese principale pe zi. Mai mult decat atat, este important ca alimentele sa fie asociate, cate putin din fiecare grupa de alimente.


    5. Demachiere corespunzatoare. Tenul trebuie demachiat atat seara, cat si dimineata daca iti doresti ca pielea ta sa se mentina in cea mai buna forma. De-a lungul zilei, praful, poluarea, transpiratia si produsele de machiaj agreseaza epiderma, facand-o sa-si piarda aspectul catifelat, matasos.


    6. Miscarea fizica. Sportul are efecte benefice asupra organismului, in special la nivelul aparatului locomotor, cardiovascular, digestiv si respirator. Miscarea fizica este esentiala pentru ca mareste rezistenta sistemului imunitar, incetineste procesul de imbatranire si asigura o mai buna mobilitate a corpului.


    Partea a 3-a in curand!