luni, 19 iulie 2010

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos-partea a 3-a

7. Fructele si legumele. Indispensabile vietii umane, vitaminele sunt componente necesare alimentatiei zilnice. Un bun echilibru nutritional este format dintr-un aport zilnic de vitamine si minerale, care se gasesc intr-o cantitate foarte mare in fructe si legume. Consumate sub orice forma, fructele si legumele contin nutrienti esentiali similari, care au rolul de a oferi organismului energia necesara pentru a functiona in parametrii optimi.


8. Hidratarea pielii. Pielea este un invelis care intra in contact permanent cu mediul inconjurator. Ea constituie bariera impotriva produselor toxice, a impuritatilor si a altor substante care pot face rau organismului. Daca bariera cutanata este slabita, in timp se rupe, iar derma devine mai vulnerabila la agresiunile exterioare. Scopul hidratarii este acela de a intari aceasta patura prin impiedicarea uscarii si implicit a intrarii corpilor straini daunatori.
9. Imbracaminte si incaltaminte adecvata. In functie de temperatura de afara, este bine sa-ti alegi hainele potrivite. In sezonul rece, este bine sa optezi pentru haine din bumbac, impermeabile, in timp ce in anotimpul calduros este bine sa tii cont de avertismentele medicilor si sa porti haine subtiri, din materiale fluide si in culori deschise. De asemenea, incaltamintea trebuie aleasa cu grija cand vine vorba de sanatatea picioarelor tale, de aceea trebuie sa ai grija sa optezi pentru pantofi comozi, care iti lasa pielea sa respire.


10. Activitati relaxante. In fiecare zi esti supus/a stresului. Insa, pentru a-l combate nu ai nevoie de o suma considerabila de bani, ci doar de cateva metode care sa-ti aduca starea de buna dispozitie, pentru a petrece sfarsitul de zi sau week-end-ul intr-un mod cat se poate de placut: citeste o carte, asculta muzica preferata, vizioneaza un film, mergi in parc cu prietenii, ia cursuri de pictat, dans sau chitara etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu