luni, 28 iunie 2010

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos

1. Spalatul pe dinti. Sanatatea danturii este importanta pentru intreg organismul. Lipsa unei igiene orale va favoriza aparitia cariilor si a infectiilor si ulterior va duce la producerea unor boli grave precum: afectiunile cardiovasculare, gastrita si ulcerul, sinuzitele etc. De asemenea, aspectul neplacut al dintilor si respiratia urat mirositoare sunt adesea motive de neincredere in sine si de izolare fata de cei din jur.


2. Dusul zilnic. Indiferent de anotimp, dusul zilnic trebuie sa fie un obicei obligatoriu. Pe langa faptul ca iti cureti pielea de celulele moarte, aceasta va deveni mai catifelata si isi va regasi tonicitatea. In perioada verii, finalizeaza dusul cu apa cat suporti de rece pentru a imbunatati circulatia sangvina. Sangele are rolul important de a transporta elementele nutritive in tot corpul.


3. Apa. Consumul de apa este vital pentru organism. Mai ales in perioada sezonul calduros, lipsa apei in organism duce la aparitia unor tulburari de sanatate, de la ameteala si lesin, pana la scaderea tensiunii arteriale si tulburari neurologice.


Restul intr-un viitor articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu