vineri, 18 iunie 2010

Elimina sarea!

Poti preveni si controla tensiunea arteriala, renuntand la sarea de bucatarie si la toti compusii pe baza de sodiu. Iata cateva sfaturi privind modalitatile de eliminare treptata a sarii:

Foloseste alimentele cu o cantitate redusa de sodiu sau produsele nesarate precum legumele si cerealele.
Cand gatesti fii "picanta" si nu "sarata"! Foloseste condimentele picante, verdeturile (marar, patrunjel, telina, cimbru, busuioc, oregano), lamaia, vinul si otetul. Fii creativa!
Nu aduce solnita cu sare la masa. Incearca sa umpli solnita cu un condiment picant.

Opteaza pentru carnea slaba si proaspata, renuntand la carnea conservata si la cea afumata.
Renunta la carnea tratata (precum sunca si costita), la alimentele conservate in saramura (precum maslinele si muraturile) si la condimente de tipul mustarului, ketch-up-ului si sosului barbeque. Limiteaza-te la variantele lor mai scazute in sodiu precum sosul de soia.

Pentru a elimina din cantitatea de sodiu, clateste bine cu apa alimentele din conserve.
Substituentii sarii au un continut bogat de potasiu care poate dauna persoanelor care se confrunta cu anumite probleme de sanatate. Inainte de a inlocui sarea, cere sfatul unui medic specialist. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu